Så här uppgraderar du till mobil tvåfaktorautentisering (2FA) i internetbanken

Hög säkerhet för autentisering och signaturer är ett måste i internetbanker – men lösningen måste även vara användarvänlig. Tvåfaktorautentisering (2FA) i i mobiltelefonen träffar rätt balans mellan de här två kriterierna.

När du ska tillhandahålla en säker och smidig åtkomstlösning som fungerar för hela bankverksamheten behöver du ta hänsyn till en rad saker. De viktigaste är:

• Processen att registrera nya användare måste vara smidig och enkel. Första intrycket består!
  • En backupmetod för autentisering krävs, eftersom alla användare inte har en smarttelefoner och eftersom telefoner tappas bort.
  • Vilka funktioner vill du ha i 2FA-appen – är exempelvis stöd för telefonens fingeravtrycksläsare och push-notiser viktigt?

I det här white papret går vi igenom de här punkterna samt täcker allt annat du behöver veta för att uppgradera till mobil 2FA i en internetbank.